fredag 25 januari 2013

Allt är inte perfekt och lyckan att få göra omtänk

 
 
Nej, allt är inte perfekt i livet och livet kan aldrig bli perfekt, även om man skulle önska det. Det svåra är att uppskatta det icke perfekta och tycka att det är helt ok.
 
Gillar den här citronen som jag fotade i Cabanas i julas. Dels växer den rakt ut och sen blev det en tvåbent citron. Snacka om att våga vara annorlunda.
 
Jag önskar att jag också skulle våga vara så där annorlunda och inte vara så brydd i min omgivning men tyvärr så blir jag påverkad av det som pågår runt omkring mig och de människor som finns i och kring mitt liv. Men visst sjutton vore det skönt att vara lite udda eller eljest. Att våga lite mer och vara lite tuffare, inte vara så feg och försiktig.
 
Men en fördel med att vara mycket sjuk som jag varit den sista månaden är just det att man helt plötsligt får tid till reflektion som man inte haft förut och som inte var planerad. Och många tankar får tid att tänkas ut till fullo.
 
Omtänk är ett ord jag gillar och under den här månaden har jag gjort en massa omtänk som jag hoppas kommer att visa sig under det kommande året. Alla omtänk är inte stora och revolutionerande men dock innebär det förändringar. Men sen finns det några större omtänk som kanske inte syns inom den närmaste tiden men som så småningom kommer fram i ljuset.
 
Så nu är det dags att se livet från den ljusa sidan (och snart i vårsolens ljus) och börja arbeta med mina omtänk.
 
Idag är det fredag, veckans bästa dag, och jag har en lång, lugn helg framför mig. Förhoppningsvis ska jag kunna Feng Shuia lite bland papper och få lite annat gjort men jag hoppas också att jag ska unna mig en liten tupplur i soffan, en god bok och annat som kan förgylla en ledig helg.


3 kommentarer:

 1. Hej Gun-Britt, fint skrivet, något att tänka på, att göra omtänk...
  Inte att leka med det du haft, det krävs ingen operation eller så? Ha en skön helg och njut av livet. Kram Ylva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ylva, omtänk måste man göra ibland och för min del har det varit en nedåtgående spiral under några år så nu måste jag jobba på att vända på allt. Behöver ingen operation för nu i alla fall. Får se vad dom säger efter röntgen. Ha det gott själv och tack

   Radera