måndag 25 februari 2013

Teater och museiebesök


 
 
Helgen började med ett besök på Stadsteatern och genrepet av ett Dockhem. Fantastiskt bra och kan rekommenderas. Tänk att den fortfarande är så aktuell trots att det är ett tag sen den skrevs.
 
Fast att helgen började på Stadsteatern är en sanning med modifikation, den började på Barcelona Tapas Bar med tapas och rödvin, sen blev det teater.
 
Medans mamma var i livet så började jag och min syster med våra "mammadagar". Det innebar att vi först hälsade på mamma och fikade lite gott med henne och sen besökte vi ett museum och avslutade med middag. Vi har som mål att besöka alla Stockholms museum. Det kommer att ta ett tag eftersom det finns 87 stycken och vi hinner med 8-10 per år.
 
Vi har fortsatt med våra "mammadagar" fast utan trevligt fika med mamma. Så i lördags var det dags för Spritmuseumet på Djurgården. Inte så stort men trevligt. Det är rätt nytt så det är väldigt fräscht. Just nu pågår tre utställningar. Dels en utställning med konst baserat på Absolute Vodkaflaskan, en lakritsutställning och sen en om sprit i folkhemmet.
 
Lakritsutställningen var intressant och jag hade inte riktigt koll på att det finns såpass mycket sprit med lakrits i sig och att det används i medicin också. Kuckelimuckmedicin innehåller säkert massor av lakrits.
 
Det fanns möjlighet att lukta på olika örter och spritsorter och går ni dit, håll näsan borta från finkeldoften. Fy så läskigt. Hur har folk kunnat dricka finkel.
 
Efter besöket på Spritmuseumet så gick vi till Blå Porten, serveringen på Liljevalchs, och åt lunch. Härliga lammfärsbiffar med ett glas rött. Det blev en härlig dag.
 
Söndagen ägnades åt att få igång bilen och att städa och röja. Solens strålar är obarmhärtiga. Allt damm syns, och då menar jag allt damm. Eftersom början av året mest bestått av sjukdom och resor så har städningen blivit lidande och det syntes väl igår.
 
Nu är det ny vecka som avslutas med nya reseäventyr. En kryssning till Åland med en massa tanthästägare och nästa vecka börjar med en resa till Dublin. Rapport från den kommer på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar