fredag 8 mars 2013

På böljan blå och den gröna ön

Av rubriken att dömma så skulle man tro att jag åkt båt till Irland men så var inte fallet. Utan jag har hunnit med att vara på Ålandskryssning och resa till Irland den senaste veckan. Det är mycke´nu.


Lördagen den 2 mars åkte jag tillsammans med ett 70-tal andra damer/flickor/tanter, eller hur man nu ska beteckna oss denna dag då det är Internationella Kvinnodagen, till Åland med Ånedinlinjen.

Mitt sällskap bestod av en del av oss som varit leasingägare av en "tanthäst". Nu var leasingperioden över och insprungna pengar skulle användas till bubbel och trevligheter. Och bubbel fick och trevligt var det och gungade gjorde det också rätt rejält. Märktes mest på hemresan då det inte fanns så mycket bubbel i benen. Trummisen fick sitta och hålla fast i sin utrustning när det gungade som mest.

Att resa med Ånedlinlinjen är ett äventyr i sig. Båten är gammal och K-märkt. Passagerarna är också gamla och vem vet även de kanske är K-märkta. Medelåldern är märkbart hög, mitt deltagande sänkte nog den. Men uppträdandet var detsamma som att åka på kryssning med Cinderella en lördagskväll. Skillnaden är att gästerna är ca 60 år äldre men raggandet och supandet är detsamma.

Båten i sig är charmig även om standarden inte är så hög. Tax-freebutiken är inte större än att man köar sig förbi sortimentet.

Men trevligt var det i alla fall.

Så till den gröna ön. Måndagen efter kryssningen så var det dags för vår enhetsresa till Dublin. Vi skulle åkt under 2012 men arbetsbördan vår så stor hos vissa att det inte var genomförbart då.

 
 
Vi bodde väldigt centralt på Hotel Cassidy. Dublin har ett väldigt kompakt centrum så det är promenadavstånd till det mesta. Vårt hotell låg på den största gatan. Trevligt hotell och bra standard. Jag fick dessutom ett trebäddsrum alldeles för mig själv. Skönt att kunna bre ut sig i en dubbelsäng. Dessutom en alldeles perfekt skön säng.
 
 
Dublin är full av pubar. Har ingen aning om hur många vi passerade under dessa dagar. Denna pub är Dublins äldsta. Fick dock inget besök denna gång. I området Temple Bar finns det många restauranger och pubar och är ett trevligt område att besöka kvällstid.
 

Våren var på god väg när vi var där. Under tisdagen hade vi ett fantastiskt vårväder. Det gällde att passa på att suga i sig vårvärmen. Det var härligt att se hur påskliljor, krokusar och snödroppar hade tittat upp. Vi såg även körsbärsträd som blommade. Kan inte bli bättre än så. Varmt var det också. Nu är det bara att hoppas att det blir vår här också.


Första kvällen var vi på en restaurang som heter Church. Det är en gammal kyrka som man gjort om till restaurang. Mycket trevligt ställe. Kan varmt rekommenderas. Det häftiga är att man bevarat utsmyckningar och orgeln. Vet inte om man måste boka bord i förväg men kanske lika bra det.

Tisdagens middag avåts på Arlington Temple Bar. Under middagen underhölls vi av tre musiker som spelade irlänsk musik. Riktigt duktiga, men de hade placerat oss mitt framför scenen så det blev lite väl mycket ljud. När vi var på väg ut och hem så kom de som skulle dansa Riverdance så det missade vi. Denna restaurang är väl en sån där typisk turistfälla. Trevlig men maten var väl inte av världsklass och underhållningen var standard, irlänsk musik och Riverdance.

Luncherna blev av olika slag. Vi hade inte alltför lång tid på oss mellan våra studiebesök. Sista dagen slank jag in på Burger King och i dessa hästköttstider så står det uttryckligen på kvittot att det är 100 % Irish Beef. Kan man tro på det?

 
Innan vi for ut till flygplatsen så hann vi med ett studiebesök på Guinness. Något som ingen turist missar. Där fick vi lära oss ölets historia och även lära oss att hälla upp en Guinness enligt konstens alla regler. Detta är mitt examensprov. Blev helt godkänt. Sen fick vi också lära oss hur man dricker en Guinness. Man ska få skummustach. Dessutom smakar den bäst när den är +6 grader.

Hem på kvällen och tillbaka i Stockholm vid midnatt. Trött och full av intryck. Men jag ska nog försöka åka tillbaka på semester någon gång. Finns mycket att se och uppleva så jag har en hel del kvar att göra där.

Nu ska det inte resas på ett tag utan jag tänkte hålla mig hemma fram till sommarsemestern. Men vem vet, kanske dyker det upp något trevligt erbjudande.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar