måndag 18 mars 2013

Mammadagar

Oj, nu var det längesen sist. Tiden går så fort och min ambition om att skriva oftare håller inte i sig så bra. Men jag tänkte berätta lite om det här med mammadagar.Min mamma var väldigt dement när hon dog och det sista året var det svårt att prata med henne överhuvudtaget men hon tyckte ändå att det var trevligt när vi kom och hade med oss "gofika" och tog en kopp kaffe med henne. Bäst trivdes hon dock med att sitta ute i samlingsrummet med de andra som bodde på samma våning.

Eftersom det inte blev så mycket till samtal med mamma så bestämde min syster och jag att vi åker dit tillsammans och mamma uppskattade att det pågick ett samtal även om hon inte alls hade koll på vad vi pratade om men ibland kände hon igen något ord eller namn och deltog då i samtalet.

För att sen hitta på något mer trevligt när vi ändå träffades, systeryster och jag, så beslutade vi att vi ska besöka Stockholms alla museer. Och efteråt så blir det mat och dryck. Det är därför som jag lägger upp en del om mina museiebesök på Facebook. Vi försöker komma iväg en gång i månaden under höst till vår. Sommaren spenderas mest i Portugal så än så länge pausar vi under juni och juli.

I lördags var tanken att vi skulle åka till Etnografiska museet på Djurgården. Men eftersom det var kunglig begravning och staden delvis avstängd så beslutade vi att vi går på Fotografiska istället. Och det var vi inte ensamma om. Fotografiska är ett mycket trevligt museum att besöka och kan varmt rekommenderas. Nu är det en utställning av Ruud van Empel som jag gillar jättemycket. Många kan nog bli lite provocerade av bilderna men det är otroligt vackra bilder.Efter besöket gick vi på Blå Dörren vid Slussen och åt god mat och drack vin. Det blev också en Marguerita på O´Learys eftersom det inte gick något tåg till Västerås på ett bra tag när vi tagit oss till Centralen. Kan rekommendera O´Learys Margueritas, bland de godast jag druckit.

Så nu när mamma inte är i livet längre så kallar vi det fortfarande för "mammadagar" och det känns bra. Blir som ett litet minne av mamma fast hon inte är med oss längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar