måndag 5 maj 2014

Flyttbestyr

 
 
Ja, som ni som följer mig på Facebook vet  så står jag i flyttagen. Eftersom sonen flyttar i juni så tänkte jag hitta en mindre lägenhet med stor balkong och hiss. Måste finnas möjlighet till massor av balkonghäng och helst ska det finnas kvällssol.
 
Men oj vad dyrt det blivit. Helst där jag vill bo. Jag vill bo just i den här uppgången. Specifikt önskemål, kanske det. Men lägenheterna här har fantastiska balkonger och det finns hiss.
 
Men det här med att flytta är också ett bestyr av värsta grad. Trots att det inte är så många år sen jag flyttade senast så är det mycket prylar att sortera och fundera på om de ska med eller inte. Bara att konstatera att vid den förra flytten gjorde jag inte ett så bra rensningsarbete. Inser det när jag hittade flera flyttkartonger i källaren som jag inte öppnat sen de kom dit efter flytten.
 
Men jag har också kommit till det stadiet i livet när jag tycker att mycket prylar bara är i vägen. Förra veckan när jag storstädade i sovrummet svor jag många gånger över allt som skulle flyttas på för att kunna putsa fönster, torka golv och dammtorka. Och så är det överallt men jag vet att jag inte är värst. Inga nämnda och inga glömda.
 
Men att rensa är inte alltid lätt. Jag har min stora svaghet, handväskor. Hur många handväskor kan en kvinna ha? Hur många som helst och det är väldigt svårt att skiljas från en del, som jag ändå inte använder. Men det är något speciellt med hanväskor. Det finns alltid någon ny modell som är den ultimata handväskan. Tror alltid att den senaste jag köpt är just den ultimata. Ända tills jag hittar en annan modell som är bättre. Men någon last måste man få ha. Fast det vore väl bättre om jag samlade på hårspännen eller något annat som inte tar så mycket plats.
 
Nu närmar sig sonens flytt så nu kan jag på allvar gå in i jakten efter en ny bostad. Det kommer troligtvis att ta sin tid om jag inte helt plötsligt idag eller imorgon vinner en större summa pengar så att jag kan köpa lägenheten som jag såg igår. Den ligger dessutom i den här porten men var några hundra tusen för dyr för mig.
 
Men i övrigt så blev jag väldigt inspirerad när jag var på stora Bloggdagen i lördags så nu ska jag bli bättre på det här med bloggandet och försöka få in minst ett bidrag i veckan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar