torsdag 1 augusti 2013

Portugal 2013 - del 1 - Porto


Nu är det några dagar sen jag kom hem från Portugal och livet börjar bli som vanligt igen. Har haft det fantastiskt skönt under dessa veckor men tiden går alldeles för fort när man har det bra. Tänkte visa lite av det som jag fotade under resan under lite olika kategorier.


Porto

Första veckan gjorde vi en tredagarstripp till Porto i norra Portugal. Porto är en fantastisk stad som ligger vid Dorofloden. Vi ägnade våra dagar till att åka Hop-on-hop-off buss och fick på det sättet se hur staden ser ut och var saker och ting finns. Porto är väl värt att besökas fler gånger men kanske inte mitt i sommaren då det är fruktansvärt varmt. Vi ägnade en hel del tid åt att strosa runt och shoppa och det var mellan 35 och 37 grader varmt. Lite för varmt för upptäcktsfärder. Vi besökte också området där portvinshusen finns och premiärdrack Portvin rosé, vilket var en positiv upplevelse.
Vi åkte tåg till Porto och att åka tåg i Portugal är trevligt. De har väldigt bra tåg och väldigt god service ombord. Fungerar ungefär som på flyget. Dels finns det monitorer där det visas filmer, barnprogram, reklam mm. Man köper hörlurar om man är intresserad. Men det bästa är att det kommer personal från serveringsvagnen med en meny så att man kan välja om man vill beställa en stor frukost som dessutom bärs fram till sittplatsen. På hemvägen är det middag som gäller. Priset är bra, ca 14 € för en trerätttersmiddag och vin till det, serverat på riktigt porslin. Är väl ungefär som för en inplastad macka och en kaffe på SJ. Nu kanske jag är orättvis men det är klart mycket bättre service på de portugisiska tågen än de svenska tågen och priset är inte högt heller.


 


Detta var det stora som hände den första veckan förutom att min resväska blev fast i Lissabon i fyra dagar. Kom fram sent kvällen innan vi skulle åka med tidigt morgontåg till Porto. Lyckan var total.

Foto: Äntligen återförenade, 78 timmar senare.
 
 
Detta var ett första inlägg om semesterresan. Mer kommer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar